"I LIFTEN!!"

2011-11-30 // 08:12:27
Hej hopp allesammans! Tänkte jag skulle berätta om Gabbis och min skiddag igår. Jag skulle kunna beskriva den med tusen ord men det räcker med ett ord - magiskt! Helt underbart var det. Totalt blå himmel och gött underlag. Det var pistat och hårt under men ändå lössnö på. En del vill ju ha massivt med puder, men både jag och Gabbi var riktigt nöjda med hur backarna var igår. Att det dessutom var blå himmel gjorde sitt, att kunna åka utan skidglasögon i solen. Sweet, man!

Här kommer lite bilder från gårdagen:



















/Cams

En månad i Whistler!

2011-11-30 // 03:10:15
Eftersom jag var på min Food Safe 101-kurs idag blev det ingen åkning för mig. Men de andra tjejerna var uppe i backarna och då vi alla kommit hem bestämde vi oss för att ta oss till afterski-haket Dusty's igen för lite middag.

Vi beställde potato wedges, chicken wings, naanbröd, grönsaker och olika dipper. Något av det godaste jag någonsin ätit men jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv.

Vi valde ett bord vid den öppna spisen, precis vid fönstret och under tiden vi åt kunde man titta ut och se snön som bara vräker ner.

All den snön som fallit idag plus det fina vädret som väntar imorgon bäddar ju bara för en toppen-dag! Därför blir det tidigt i säng ikväll och imorgon är det först i liftkön kl 8.30 som gäller!

(Btw har jag och Camilla varit här i Whis exakt en månad idag. Tiden går verkligen, verkligen fort när man har det bra!)

Cheers!

/G



Hard work, work

2011-11-30 // 02:54:18
Hej alla pigga och glada. Här kommer en liten försenad uppdatering om hur det var att jobba öppningshelgen på Glacier Creek.

Började som sagt 7am i lördags vilket var dagen då restaurangen öppnade för säsongen. Då vi träffades hela personalen vid foten av Blackcomb-berget var det fortfarande kolsvart ute och snöade som bara den. Vid ungefär 7.15 satte vi oss i liften och åkte upp på det helt orörda berget där ingen varit sedan dagen innan. Då vi nått slutet av den andra liften åkte vi alla ner tillsammans i en stor grupp i det absolut orörda pudret medan the groomers sprängde lite både till höger och vänster på grund av lavinfaran.

Om jag skulle beskriva dagen med ett ord hade jag bara kunnat skriva GALEN. Jag har absolut arbetat i en high paced enviroment innan, men det här var helt klart något annat haha. Som busser är der mitt jobb att samla in brickor, disk, mat, skräp och allt annat möjligt. Samt sortera, kompostera, städa, fylla på lager och massa annat. Är medveten om att det inte låter särskilt roligt, men gud så kul jag hade.

Träffade mängder med pratglada gäster och trevliga nya arbetskompisar. Jag fick god lunch, lärde mig massa nytt om hur en restaurang fungerar plus fick röra på mig väldigt, väldigt mycket. Har nog aldrig varit så utmattad i hela mitt liv som när de 8 timmarna var över!

Söndag morgon var det dags igen men då blev inte resan upp på berget lika smidig. Det ösregnade nere i dalen = vi var pisseblöta när vi satte oss i liften, och det var snöstorm uppe på berget = alla våra kläder frös och det var kallt som bara den!

På grund av snöstormen kom det därför inte heller några gäster och jag tillsammans med några andra blev hemskickade rätt tidigt då det inte fanns något att göra.

Idag har jag varit på en Food Safe 101-kurs där vi fick lära oss hur man hanterar knivar (?) samt hur man hanterar mat och beter sig när man arbetar i eller runt omkring ett kök. Rätt intressant trots att vi höll på i tre timmar. Hela poängen med kursen var i princip WYFH vilket betyder Wash Your Fucking Hands.

Igår fick jag ett mail där det stod att jag har mer training på fredag och även att jag ska jobba nästa helg igen. Wiho! Med andra ord rullar det på bra och det känns som helt rätt ställe att spendera säsongen på!

Gud vilket monsterinlägg detta blev... Men jag hoppas ni inte blåst bort där hemma i Sverige och att ni också haft en trevlig helg!

/Gabs


Det var lite mörkt när jag tog bussen i lördags...


Tips

2011-11-28 // 19:44:05
Tänkte ger er två tips om ni befinner er här i Whistler. Först och främst Reese, peanut butter cups. Grymt goda är dem (tror hela huset här kan instämma med tanke på att det funnits minst ett skräppaket i varje soppåse vi slängt, haha). Sedan det andra tipset är läsken Fresca. Bästa blanddrickan ever. Sockerfri dessutom.



/Cams

Svar på kommentarer del3

2011-11-27 // 22:10:00

Svar:

Sabina: Nice! Vi åkte förbi Sqaumish på vägen upp. Du får ta och
dra upp till Whistler och åka lite skidor :). Det är riktigt nice här!

Hanna:
Förstår precis vad du menar, haha. Så himla speciell känsla
att ligga på beachen på julafton och sedan ha en bbq. Nice, men rätt
weird :).

Mamma Birgitta:
Självklart, nemas problemas ;).

Felicia:
Haha, kul att du gillade det! Gabbi uppskattade inte riktigt att
bli jämförd med ett barn (även om jag gillade liknelsen ;), hehe).
Vi saknar dig med! Fortsätt att ha det awesome  down under!

Frida:
Haha, så bra eller hur! :D miss you Friday!

/Cams



Regnrusk och snöstorm

2011-11-27 // 21:25:22
Precis som ni därhemma så har vi storm här för tillfället. Kanske inte lika hardcore som eran "Monsterstorm" (jag citerar Aftonbladet), men kul är det inte. Det ösregnar här nere i dalen och är snöstorm uppe på berget. På grund av detta valde Sigge, Frida och jag att stanna hemma och skippa den dåliga skidåkningen som berget erbjöd idag. Gabs däremot, stackaren, började ju jobba 7.15 idag så hon har varit uppe i stormen. På grund av vädret blev de hemskickade efter ett tag. Nice ändå att få lite cash, även om det suger att få gå tidigare när man har gått upp tidigt. Hon får skriva ett inlägg om Glacier Creek, restaurangen där hon jobbar. Verkar vara en rolig arbetsplats! Själv letar jag fortfarande jobb. Hoppas på att det som alla säger stämmer, att restauranger och dylikt kommer anställa mer folk i början av december. Wish me luck!

Mer uppdatering kommer! Så länge får ni två bilder med vår view så ni kan se vilken skillnad det är idag mot för några dagar sedan. Vi har gått från Vintermys till Göteborgrusk. Uschi!


V
V


/Cams

Första arbetsdagen

2011-11-26 // 03:31:32
Godkväll till alla som befinner sig i Whistler och godmorgon till alla därhemma. Idag har jag arbetat min första dag som busser på Glacier Creek. Dock har inte restaurangen öppnat än, så vi som ska jobba öppningshelgen var mest där och städade, fyllde på lagret och käkade pizza. Första intrycket var riktigt, riktigt bra och det verkar som jag kommer jobba med er superskön blandning av människor.

Var dessutom helt surrealistiskt när arbetsdagen var slut klockan halv fyra och man tittade ut genom fönstret och det var helt tomt i backarna. Så när vi väl slutat samlades vi oss (ca 30 pers) utanför restaurangen och åkte ner tillsammans från det helt tomma Blackcomb-berget. Sweet!

Imorgon börjar det på riktigt för då öppnar restaurangen. Ska bli sjukt spännande att få jobba lördag/söndag! Stället är enormt och man kommer garanterat få träffa mycket folk. Bryr mig inte ens att jag börjar supertidigt och ska möta upp de andra kl7 för jag vill så gärna sätta igång!

Återkommer imorgon när jag slutat för mer info!

Cheers!

/Gabs



Nöjd tjej.

Decembermys

2011-11-25 // 20:25:12
Köpte pepparkakor på Creekside Market. Kände att det var okej med lite pre-december-mys. Ser fram emot vårt julbak. Lussebullar och pepparkakor är ju ett måste. Minns när Gabbi, Felicia och jag bakade i Sydney. Haha. Fina minnen!



Pepparkaka med cream cheese (i brist på ädelost). Gott!

/Cams

Snömys!

2011-11-25 // 05:27:10
View from our window del 2. Så mysigt!

/Cams

Spontan utgång

2011-11-25 // 05:25:24
Spontan utgång igår. Kul var det. Rätt suddigt på sina kanter, men en bra kväll. Har bara två bilder från hela kvällen. Den ena på Frida och Siggie som jag blev ombedd att ta bort här från bloggen (okej då..) och den andra här under:


Julbelysningen (som jag tyckte var helt fantastisk sådär vid kvart över två tiden)

/Cams

Blackcomb i snöstorm

2011-11-25 // 01:36:19


Andra videobloggen - Åka lift i Whistler

2011-11-25 // 01:23:02
Idag öppnade Blackcomb-delen av Whistler-berget vilket var mycket spännande! Därför begav jag och Cams oss till Creekside-gondolen för att sedan åka Peak2Peak-gondolen över till det Blackcomb och för första gången testa de backarna!

Tanken var att vi skulle filma en del i backen men det blev inte riktigt så. Det har blåst och snöat helt galet mycket hela dagen och flingorna är stora som snöbollar! Därför fick vi väl inte heller direkt någon vidare första intryck av Blackcomb... Men vi lyckades ta oss ner till restaurangen där jag ska börja jobba imorgon och jag måste säga att det ser bra ut!

Återkommer med mer bilder senare!




/Gabbi

Gabbi i köket - en följetong

2011-11-25 // 00:05:32
Tänkte vi skulle börja köra en följetong - "Gabbi i köket". Del 1 utspelade sig igår efter att hon nöjt stekt lite frysta grönsaker. Sedan när hon sitter och äter så säger hon följande:
- "Vad är det där vita jag äter... just det blomkål". Kan ju vara en fördel att veta vad man äter liksom, haha.

Idag kom del 2. När hon kokat klart sin pasta och ska hälla på tomatsåsen så inser hon att hon glömt att koka grönsaker. Efter det så hetssteker hon sina stackars grönsaker och lyckas med omöjliga. Grönsakerna är frusna inuti men svarta utanpå. Skills!

haha

/Cams

Färska vattendroppar below zero

2011-11-24 // 01:03:11
Färska vattendroppar below zero - även känt som nysnö, fanns i massvis igår i skidbacken. Heaven var det. Pistat och puder i en spännande blandning. Tänkte jag skulle skriva det här inlägget som en riktigt skibum så here we go: Vi stod och köade i en och en halv timma innan liften upp till berget öppnade. Riktigt hardcore. Men det var värt det för att kunna åka i all freshie med mina puder lagg. Awesome!

Hehe, okej om sanningen ska fram så kom vi till liften ca tio minuter efter den skulle öppnat ordinarie tid. Vi fick sedan stå och vänta i en och en halv timma tills de öppnade den. Tydligen var det för hård blåst uppe på berget. För övrigt så är freshie den nyfallna snön, även känt som puder, plus mina puder lagg är vanliga gamla hederliga twin tips. Ska lägga upp en bild på dem, riktigt bra är dem (och snygga!).

Yeah, yeah. Avslutar här med en video från GoPro. En funktionell kamera som är hypad bland riktigta skibums. Sådana där som gör trick och andra hardcore grejer, de älskar sina små GoPro kameror. När jag lärt mig att volta eller något annat fräckt då ska jag också ha en GoPro och tjata om den, men tills dess I'll remain silent, haha. Enjoy:


/Cams

Let it snow

2011-11-23 // 18:30:55
Åkningen igår var helt GALEN. Det hade ju som sagt kommit 63cm snö dagen innan och under natten så alla pisterna var som en enda stor offpist! Det var galna mängder med puder och alla i backarna var sjukt taggade. Folk i liften satt och hejade på folk som åkte i backen och det var grymt go stämning överallt.

Blir nog bara jag och Sigge som tar oss ut idag och antagligen bara en liten stund (benen är ganska möra sen igår...) men ska försöka få med mig kameran i alla fall!

Cheers!

/Gabbi

Endast Gabbi är vaken...

2011-11-22 // 16:42:05
Godmorgon till alla er därhemma. Just nu sitter jag i vårt mörka kök/vardagsrum alldeles själv och väntar på att de andra ska vakna. Kom sammanlagt 63cm snö igår och inatt så jag kan knappt vänta med att ta mig upp på berget!! Tror det är något värmare idag dock men enligt Whistler's forecast ska det komma hela 144cm tills på onsdag så jag väntar med spänning.

Igår bjöds det i alla fall på helt fantastisk åkning då det snöade konstant och pudret var helt underbart. Dock blev jag nog lite väl exalterad och det gick nog lite väl fort i backen. Resultatet blev nämligen en härlig vurpa och en smått sträckt nacke (ja mamma och pappa - jag har alltid hjälm). Känns i alla fall bättre idag!

Idag vill jag vara först i kön så nu ska jag börja koka upp vattnet till våra frukostägg så kanske de andra vaknar. Moahaha.

Ha en bra dag - det ska verkligen vi!

/Gabs

Shredding that mountain

2011-11-22 // 07:38:36
Hej alla glada! Idag har även jag gjort skidpremiär. Hur underbart var inte det då? Det har snöat hela dagen, så långa backar fyllda med puder kändes helt ok.

Vad som däremot inte känns helt okej är Whistler Blackcombs buggar i deras ansökningssystem. Fyyy! Orkar inte dra hela situation här i bloggen. Anyway, min arbetssituation suger helt enkelt. Lyssnar på Coldplay's underbara "Don't let i break your heart" och känner jaja skitsamma då. Livet får lösa sig själv helt enkelt. Jag kan inte mer än försöka. Jag kan inte mer än att göra mitt bästa med att söka jobb. Sedan så får väl Gud ha något emot mig då, come at me bro liksom (förlåt Gud jag menade inte det där sista, men lite hjälp hade varit att önska). Summa sumarum - dags att sluta deppa och börja peppa. Jag har fina vänner och bästa familjen runtomkring mig.

Ska nu avsluta det här inlägget med att visa hur mysigt det känns att sitta inomhus och bara titta ut. Gabbi och jag begav oss ut i djupsnön förut bort till Creekside market och köpte choklad. Den avnjöts sedan till ett färskt avsnitt av Gossip Girl. Gött.

Lots-of-love!


Har snöat ungefär en halv meter bara idag(!)

/Cams


Första skid- och snowboardåkningen

2011-11-21 // 05:10:21
Nu har jag varit alldeles för seg med uppdateringen och det ska det bli ändring på! Men nu är det väl knappast någon som har missat att Whistler hade sin öppningsdag i fredags och med andra ord har det inte varit mycket tid för datorn!

Började fredagen med att sätta klockan relativt tidigt för att vara där lagom till när gondolen öppnade. Sedan knallade jag Signe och Frida iväg till liften vilket tog ungefär 3min eftersom vi bor så nära!! Underbar känsla.

Första åket var... obeskivligt. Eftersom vi spenderade hela förra året i Australien har ingen av oss åkt på två år så att äntligen få knäppa på sig snowboarden och äntligen känna nypistad snö under brädan var helt fantastiskt. Självklart blev det även en första afterski på lokala Dusty's när liftarna stängde. BRA DAG.

I lördags tog vi det lite lugnare på grund av firande av första skiddagen på kvällen plus en härlig träningsverk som by the way är ännu värre idag... Men idag var vi uppe tidigt igen och det blev ännu mera grym åkning.

För tillfället är inte alla pistar öppna och inte heller Blackcomb-delen av berget så man kan ju bara tänka sig hur bra åkning vi kommer få lite senare i vinter!

Imorgon ska jag förhoppningsvis åka ännu mera samt hämta ut min uniform till jobbet eftersom jag börjar på fredag. Med andra ord har jag nu fyra hela dagar på mig att bara åka. Blir helt glad av bara tanken haha.

Godnatt alla där hemma!

/Gabriella

@ Dusty's

Lila är populärt har jag hört?


View from our window

2011-11-20 // 01:05:58

Så himla mysigt!

/Cams

Welcome dinner!

2011-11-20 // 01:04:13
Bilder:











/Cams

Party pics

2011-11-20 // 00:55:26



Förfest i vår lägenhet!
Tagna av Gabbi
:)



Opening Day med mera

2011-11-20 // 00:38:44
Hej bloggisen plus alla followers! Förlåt för utebliven uppdatering. Bara det att jag verkligen har haft zero bloggmotivation. Har mått piss de senaste tre dagarna (ni som följer min vanliga blogg har säkert märkt det). För mycket oro och ångest för min smak. Inte så att min situation har ändrats någonting nu, bara det att jag försöker ha en sundare och mer positiv inställning till det hela. Tack för all peppning hemmifrån <3!

Anyway. Har varit möten och deg som stått på Gabbi schema och jobbsök som stått på mitt de senaste dagarna. Igår var hon, Frida och Siggie ute på premiäråk. Lär ha varit grymt, hon får berätta mer om det här själv. Jag kan tyvärr inte ge en status på åkningen ännu.
I torsdag var vi alla fyra på The Welcome dinner. En middag anordnad av kommunen för att välkomna alla säsongsarbetare här. Middag och information blandades på ett bra sätt. För 5dollar var fick vi dessutom den mest himmelska maten. Så himla gott. Förutom middag bjöds det också på äpplepaj med grädde och caramelsås till efterrätt. Behöver jag nämna att vi alla gick därifrån med överfyllda magar. Portionerna var lite annorlunda mot vad vi är vana vid, haha!

Bilder kommer snart! Bjuder på denna fantastiska film om opening day så länge.
Cheers mates!

Embedded Day 5 – Celebration from Whistler Blackcomb on Vimeo.

 

/Cams


Påtal om frukost

2011-11-16 // 23:23:41

Tänkte att ni skulle få sin min frukost imorse
, som en lite fin kontrast mot mitt
tidigare gnäll-inlägg om vatten-gröten. Kanel&russin-bagels med cream cheese,
ett kokt ägg och en stor kopp kaffe. Yummie! :)

/Camilla

I'm dreamin' of a white Christmas

2011-11-16 // 23:20:38





Lite bildlig update.
Sedan dess har vi hunnit sitta på biblioteket,
jag har lyckats sabba mitt objektiv på min systemkamera :/, vi har
köpt till biljetter till welcomedinner imorgon plus nu tagit en paus
på maccas. Ska snart dra oss tillbaka till Creekie igen.

Cheers!

/Cams

SNÖÖÖÖ

2011-11-16 // 21:07:00
Godmorgon alla glada. Idag snöar det helt otroligt mycket och på bara några timmar har marken blivit helt täckt av puder. Förväntningarna inför fredag är skyhöga!!

Dock kunde jag inte hämta ut mitt liftkort igår (...) och jag anar att det beror på att restaurangen jag ska arbeta på inte öppnar förrän nästnästa helg. Ska ta mig bort dit sen igen och kolla om det går bättre idag, men om jag nu trots allt inte skulle få mitt staff pass tills på fredag så har jag ju i alla fall en riktigt nice afterski på vårt lokala hak Dusty's att gå på.

Annars är det inte mycket som står på schemat idag och jag har inte nästa möte med jobbet förrän nästa vecka. Antagligen blir det någon varm dricka på Starbucks eller något annat café och kanske en långpromenad i snön. Helt okej om ni frågar mig.

/Gabriella

Wicked

2011-11-16 // 03:24:10


Så himla fint här! Galet. Känner att jag har varit väldigt effektiv idag.
Dags att dra mig tillbaka till lägenheten nu och bara dega. Känner mig
rätt slut i huvudet. Cya!

/Cams

BERGET ÖPPNAR TIDIGARE!

2011-11-15 // 22:26:06
Har fortfarande inte fått internet i lägenheten så uppdateringarna får lida lite. Men förhoppningsvis har vi det innan veckan är slut!

Sedan sist har vi haft vår första söndagsutgång på Moe Joe's och även vår första förfest i lägenheten. Den må vara liten men det funkade aldeles utmärkt.

Igår var jag, Signe och Frida på ett första introduction meeting med Blackcomb eftersom vi alla tre kommer jobba för dem. Mötet varade i hela fyra timmar men var ändå helt okej med tanke på att de visade massa filmer från berget samt berättade att precis beslutat att öppna berget nu på fredag!! Yeeees! Kan knappt vänta och ska därför åka in till Village sedan och kolla om jag kan hämta ut mitt liftkort. Hoppas hoppas!

Förövrigt ser Whistler ut som ett fantastiskt vinterland just nu. Trots att snön inte lagt sig här nere i byn än så är alla granar uppe på berget helt snötäckta och glittrar helt fantastiskt i den strålande solen. Upplevde en av de där lyckorus-känslorna förrut då jag promenerade till Starbucks i solen och tittade upp på bergstopparna som omger hela stället. Livet känns riktigt, ritkgit bra igen.

/Gabbi

UPDATE: Bara för att göra livet ännu bättre kom precis en tjej som jobbar här och erbjöd mig en GRATIS KAKA!! LIFE'S GOOD!



It's so cold, sooo cold, It's so cold, sooo cold

2011-11-15 // 21:52:44
Kallt. Man märker att ett lågtryck är påväg big time. Inte mig emot, det betyder mer snö på berget - wohoo! Fast varför bryr jag mig egentligen, jag är ju den enda stackaren utan lifkort (buhu). Jag får väl helt enkelt promenera upp i backen.. haha.

Anyways, dåligt med uppdatering. Sorry för det guys. Söndagen bestod mest av deg. På kvällen körde vi dock igen. Söndagstraditionen måste ju föras vidare (Manlysöndagar♥).

Igår spenderade mina tre roomies hela dagen (okej, fyra timmar) på ett informationsmöte för Whistler Blackcomb. Vad jag har förstått så var det mycket propaganda och uppmaningar. Själv spenderade jag dagen med att skypa, gå på en jobbfair, hämta ut min första lön i Whistler (sweet!) och slutligen en lång svenskfika. Gött, gött. Tog det lite lugnt på kvällen sedan. Städade i lägenheten, gjorde lyxmiddag till mig själv och satt och lyssnade på musik. Sedan anslöt sig mina roomies och vi chillade tills det blev dags för att sova.

Idag så tänkte jag kötta med CV:n. Ska bege mit ut snart. Annars så är planen att tvätta, handla, hämta SIN-number på posten, hämta mina skor på UBC Lodge. Lyckas jag med allt detta idag kommer jag vara nöjd ikväll. Känns produktivt, haha.

Nää, nu ska jag bege mig. Höres! :D


Pasta med tomatsås plus loaded med grönsaker,
ingen vitaminbrist här inte - haha!

/Camilla

Vuxenpoäng?

2011-11-14 // 02:11:22

Vi har inte ICA-kort men däremot IGA-kort.
Vuxenpoäng på det, haha!
Sjukt nice kväll igår. Mer uppdatering på G. Hinner inte just nu bara.

Cheers!

/Camilla

Svenskträff

2011-11-14 // 01:26:09
Igår var det svenskträff som stod på schemat. Vi träffades på baren Citta mitt i Village för häng, öl och biljard. Blev nog nästan 21 pers till slut! Riktigt kul! Trots att man alltid tänker att man inte ska umgås särskilt mycket med svenskar när man åker utomlands är det liksom oundvikligt. Alla som är här är ju här för att ha roligt, åka skidor/bräda och ha kul, så det kan ju bara inte bli fel!!

Efteråt drog jag Camilla och en ny vän till Tommy Africa's där Cams har fått schyssta kontakter (beundrare? haha) och dansade till sjuk dubstep och träffade gamla hostelkompisar. Riktigt bra andra utgång om man börjar sakta inse hur sjuk den här vintern kommer bli. Det här är verkligen the place to be.

Cheers!

/Gabriella



Honey I'm home!

2011-11-13 // 00:10:57
Bildbomb: Vi presenterar vårt nya hem! :D

Hallen!

Hallen!

Vårt awesome loft! :D

Loftis

Enda nackdelen är att man måste klättra upp och ner, haha

Loftis

Memories <3

:D

:D

:D

Myyyys!

:D

La familia<3 (mams du får skicka en bild på Jonas&Yoshi, tack!)

More pics! :D


<3

Memories <3

Living room :D

:D

Kök

Kök och hall

Gabs Snowboard och mina skidor

Badrum

Siggie&Fridas room

Hyllor

Huset! :)

Utanför

Söt!

/Camilla

Lite bilder

2011-11-12 // 23:23:16
"Vi lever i våra väskor" - första kvällen på hostelet

Ny high-tech telefon ;) (som fungerar till skillnad från min vanliga där hemma...)

Två äppelpajer för 10 spänn på Maccas - gött häng!

Ny väska från Rip Curl! :D

Painted Turtle (i brist på goon) plus mango cider. Vi såg en box Stanley. Lycka. Mindre
kul att det bara var 2liter och den kostade 20dollar.. ovärt! haha

/Cami

MOVING OUT

2011-11-11 // 22:30:41
Sooo... Jag vann kampen mot väskan haha. Nu sitter jag och väntar på att Frida och Siggie ska höra av sig angående när vi kan flytta in. Längtar inte efter att behöva flytta alla väskor och utrustning ner för trapporna men det ska bli sjukt skönt att flytta in till sitt egna place.

Camilla är som sagt på en introduktion inför ett jobb hon har ikväll på något superfancy event. Biljetterna kostar över 100cad/person och för en stund sedan fick jag ett sms av henne där det stod: "Du skulle se hur stället ser ut. Rött och guldigt tyg överallt . De har till och med ett stort guldigt lejon med vingar i foajen haha". Kommer bli spännande att höra hur hon haft det imorgon.

Förövrigt så regnar det. Mycket. Inget kul alls, men det går fortfarande rykten om att berget ska öppna tidigare så förhoppningsvis betyder regn i dalen massa snö på berget!!

/G

UPDATE: Vi flyttar om cirkus en timma. YEY!

Packa pappas kappsäck Del 2

2011-11-11 // 18:41:51
Eftersom vi med största sannolikhet flyttar ut från vårt hostel ikväll bestämde vi oss för att packa ihop vårt pick och pack denna morgon. Eftersom Camilla ska jobba på ett fancy event ikväll så vaknade jag själv i vårt lilla krypin och möttes av Cams väskor som står så fint packade i ena hörnet. Slänger sedan en blick på mina egna saker och bestämmer mig för att... somna om!

Gick helt okej att hålla reda på alla saker och låta dem ligga fint staplade i ungefär en vecka. Men sedan gick det utför. Förstår inte hur vi kunde leva ur ryggsäckar i hela två och en halv månad i Oz. Tröstar mig därför nu med bra musik plus snowboardfilm medan jag så sakta börjar ta tag i kaoset.

Vi hörs senare!

/Gabbi

Hälften...


Photo Booth

2011-11-11 // 07:21:41
För er som missat detta var jag, Camilla och vår kära vän Frida i Australien förra året och jobbade, reste och levde livet. Något vi gillade att sysselsätta oss med under hela vår resa var Photo Booth, och det visade sig att jag samlat på mig en ganska skön samling klipp under våra 8 månader Down Under. Enjoy!




/Gabriella

Som ett höstigt Göteborg

2011-11-11 // 01:00:05
Som ett höstigt Göteborg. Precis så känns Whistler just nu när all snön töat bort, himmelen är grå och det regnar från och till. Snön kom tillbaka! Snälla?

Efter att ha duschat och ätit (dvs. blivit människa igen) så har Gabbi och jag degat i all-rummet. Jag har dessutom gjort mig iordning och sitter just nu i Whistler Villages bibliotek. Ska snart sticka iväg på min second interview för Tommy Africa's. Wish me luck. Efter det så kommer Gabbi in så ska vi käkade och hänga lite här. Klockan sju ska jag på andra info mötet inför eventet imorgon som jag ska jobba på. Japp, mycket spännande. Berättar mer om det i ett annat inlägg.

Slänger in en fin bild på Gabbi, tagen utanför Starbucks i Creekside.


/Cams

En första utgång i Whistler

2011-11-10 // 23:23:43
Började med att ta oss till Alpine för att föra hemma hos de fem svenska killarna som Frida och Signe bor hos just nu. Visst kändes det lite tomt utan det australienska goonet men vi lyckades allt hitta ett ganska bra substitut vid namn Painted Turtle...

Sedan begav vi oss in til Village och klubben/baren Buffalo Bills. Fick starka Shore Club vibbar helt klart (ja, jag kommer jämföra allt med Australien haha). Hela kvällen påminde mycket om en utgång vi hade med endast svenskar precis när vi kommit till Sydney, men det här var liksom den kanadensiska versionen. Coconut Beachen var nu istället Jaeger, sommarklänningarna var bytta mot jeans och kavaj och samtalsämnet var nu snowboarding istället för surfing. Riktigt go kväll helt klart.

Idag har Cams en second interview på ett ställe och det är också mycket troligt vår sista natt på hostel. Vädret är fortfarande kass och väderrapporten en vecka framåt visar pretty much snöblandat regn varje dag. Hoppas det blir kallare snart!!

TTYL!

/Gabs


Min högsta önskan

2011-11-10 // 20:15:53
Min högsta önskan just nu är att det är någon som har lämnat en kebabpizza i the free food fridge och att den väntar på mig nu i köket. Pretty please.

/Camilla

Flying the world, filling up my passport

2011-11-10 // 02:03:52


"Sipping on this drink, have some time to think
About where I was, and where I'm at today"

Den här låten gör mig glad och partysugen.
Taggar för första utgången i Whistler. Yay!

:D

/Cams

X-mas lovers

2011-11-09 // 22:52:44

Om det är såhär Whistler Village kommer att se ut i vinter så har nog Gabbi och
jag kommit till himmelriket. Haha. Eftersom vi blev av med vintern förra julen, så
har vi (okej, i alla fall jag) extra höga förväntningar på denna. Massvis med snö, ljus
och julbak. På något sätt måste vi lyckas ta oss till IKEA också för att införskaffa glögg,
pepparkaksdeg, skumtomtar, julmust och glitter. Funderar även på om det är värt att
be mamma skicka fyra chokladkalendrar hemmifrån. Lite overkill, kanske haha!

Nä, det här ska bli best Christmas ever!

:D

/Camilla

Väskproblem

2011-11-09 // 22:37:08
Idag händer det ingenting... Haha. I alla fall inte på dagen. Men ikväll ska Camilla provjobba och förhoppningsvis blir det även en premiärutgång här i Whistler.

FYI så har det regnat hela morgonen och det är dimmigt och grått. Med andra ord undrar man om ryktena att berget ska öppna tidigare verkligen stämmer. Får väl hoppas att regn i byn betyder snö på berget.

För att göra något med vår dag åkte vi i alla fall in till Village och nu sitter vi på *trumvirvel* Donken! Har ätit varsin liten äppelpaj och utnyttjar internet.

Efteråt tänkte vi promenera runt lite och leta väskor. Camilla behöver en större handväska att ha datorn i och jag behöver en ryggsäck som jag ska ha när jag åker bräda till jobbet. Ganska trevligt problem om ni frågar mig.

Vi hörs lite senare!

/Gabs

Karma is only a bitch if you are

2011-11-09 // 04:57:48
Hej y'all! Dags för ännu en daglig uppdatering. Alltför er läsare (som börjar öka och öka till antalet - which we like keep it comin' :D)! Efter att jag besökt en job fair för ett upcoming event, hjälp en vän så hon kunde fixa sin Serving it Right plus insett att jag kommit ca 5min försent till en restaurang för att lämna CV, annars förmodligen hade kunnat få ett jobb - så tog jag bussen tillbaka till Creekside. Kära Creekie börjar kännas som ett riktigt hem, vilket är tur för det är där vårt soon-to-be hem kommer att ligga. Yay!

Mötte upp Gabbi och vi var på en lägenhetsvisning. Ni som är snabba kanske tänkte "men va, skrev hon inte att de redan hade ett hus i förra stycket?". Jorå, men vi like to keep our options open så att säga. Kollade hur som helst in lägenheten. Grymt ställe, men alldeles för dyrt. Skulle bli 640CAD i månaden per skalle vilket är kinda pricy. Det stället som vi redan sagt ja till har en hyra runt 500CAD, vilket är mer okej.

Anywho, efteråt begav vi oss till Starbucks där jag käkade en banana chocolate muffin till lunch. Kände att jag verkligen fick med alla delar av kostcirkeln där, hehe. Efter att ha handlat lite begav vi oss tillbaka till vårt andra hem, UBC hostel. Tvärtemot min lunch så blev middagen mer näringsrik. En aussievän här på hostelet har flyttat ut och lämnade därför kvar en massa grönsaker och två ägg i free food fridgen (haha, hur tattiga är vi egentligen). Yeah, yeah blev riktigt god middag. Nudlar med wokade grönsaker och ett ägg vid sidan. Jag hade även tonfisk till denna delikata måltid. Yum.

Övrigt.
Har fått förfrågan om att arbeta på det eventet jag var på job fair idag. Ska dit imorgon vid sju på kvällen för introduktion med mera. Dessutom ringde de upp från Tommy Africa's och ville ha en second interview med mig. Yay. Känner vändningen nu. Eftermiddagens bitterhet känns just nu som bortblåst. Allting löser sig (repeat, repeat, repeat!).

Godmorgon till alla er därhemma som kollar in bloggen. Ta en kopp kaffe till och njut ;D!






/Cams

It’s a spark in a sea of grey

2011-11-09 // 04:35:52

Majestätiskt.

Bergen har sett magiska
ut med den täta dimman
som legat runt dem idag.

/C

Backpacker-mode on?

2011-11-09 // 04:24:29
Roligaste idag, vi går förbi den här skylten i Creekside.

Orginalskylten:



Vad min hjärna valde att se:



/Cams

Winter Wars

2011-11-08 // 20:52:59
Teasern till Peep Show-tjejernas sista film Winter Wars. Yes det är bara tjejer och dubbelyes
- de är grymma.

/Gabs

A place to call home

2011-11-08 // 20:50:53
Som det ser ut nu har vi hittat en lägenhet för hela säsongen tillsammans med Frida och Signe. Yey! Kan dock inte flytta in förrän slutet av veckan så det känns inte som det är vårt riktigt än. Men kan i vilket fall inte låta bli att känna mig lättad att vi snart kan flytta in någonstans. Hur vana vi än är att bo på hostel så blir man rätt less på att inte kunna packa upp sina saker efter ett tag. Hade inte heller varit dumt att kunna göra en riktig handling. Just nu lever vi frtfarande på gröt till frukost och nudlar och morötter till middag. Ingen rolig diet.

I skrivande stund är Cams påväg in till Village för en job fair, medan jag är kvar på hostelet och håller på med mina mail. Ska ner till Creekside senare för att uträtta några ärenden innan jag drar till Village för att möta upp henne för paj på maccas. Tänkte även hämta upp min uniform för jobbet samt lämna in CVt på något ställe till. Är aldrig dumt att ha mycket jobb med tanke på att det är så dyrt här som det är...

Tyvärr är det varmare idag så det är sjukt blött ute och snön börjar förvandlas till slask. Dock sa de till mig igår på Blackcomb att berget kanske öppnar tidigare än 24e så förhoppningsvis är det kallare väder påväg.

Kul att det är så många som läser nu. Kommentera gärna om det är något speciellt ni vill att vi ska skriva och berätta om.

Kram till alla där hemma!

/Gabbi

På McDonalds/Donken/Maccas (kärt barn har många namn?)


Den berömda utsikten.

 

 


Brekkie

2011-11-08 // 07:30:20

Dagens frukost: Gröt gjord på havregryn och vatten, plus a-hell-lot-of russin.
Det var kul de två första dagarna, just nu äter jag det bara för att jag är hungrig.
uhuu


Frukost för ca en månad sedan: Grov macka med brieost och paprika. Ett kokt ägg
på det, plus en gigantisk kopp med te. Jag hade inte tackat nej till den frukosten nu.

/Camilla

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

2011-11-08 // 05:51:10
Idag har det snöat heeela dagen. Dock är det fortfarande en eller två plusgrader så det lägger sig inte riktigt än.

Den här dagen har i princip endast bestått av att promenera runt från det ena stället till det andra i Village för min del. Åkte alltså i morse in för att kolla på en helt förskräcklig lägenhet som Camilla beskrev i förra inlägget. Då jag kollade in balkongen gjorde jag en rolig upptäckt samtidigt som en av de inneboende konstaterar "Eh yeah. This kinda used to be a party house..." - No kidding.

Efter det gick vi och köpte busspass som visserligen var svindyra men håller i sex månader. Sweet. Och därefter begav jag mig till Upper Village för att lämna in massa papper till Blackcomb som jag ska jobba för. Visade sig dock att platsen jag skulle lämna dem på låg uppe på berget... Jag promenerade alltså uppför i slask i minst en halvtimma. Sådär kul, men väl uppe möttes jag av trevlig Blackcomb-personal som skulle envisas med att jag lärde dem hur man uttalar Västra Götalands Län. Lättare sagt än gjort.

Efter att ha gått vilse på vägen ner från berget då jag försökte hitta en snabbare väg (genvägar är alltid senvägar?) fick jag i alla fall en trevlig överraskning då vi åkte på ännu en lägenhetsvisning med Frida och Signe. Stället var riktigt bra med fantastiskt läge så nu hoppas vi återigen att vi kan flytta ut från hostelet inom en snar framtid.

Nu har vi krypit ner i favoritsoffan, kollat in senaste avsnittet av GG och blivit av med en del mynt till vår kära vending machine. Nya favoriten är peanut butter cups vid namn Reese. Mumma.

Godnatt alla svenskar!

/Gabbi


Lägenhetsvisningar... suck

2011-11-07 // 23:08:02
Varit på ännu en lägenhetsvisning. Har ju totalt varit på fem innan dess (varav vi ville ha fyra av de olika ställena men inte fick något), men det här tog nog priset. Ett litet loft med trapa upp som man skulle behöva klättra upp för, skitigt och när vi frågade om ur många som bodde i huset kunde hon som hyrde ut det inte ens svara på det. Anade spår av hasch också. Trevligt ställe, som sagt. Uschi!

Yeah, yeah. Ska på en visning senare i eftermiddag med Siggie och Frida också. Sätter typ allt vårt hopp till den.

Vi höres!

/Cams&Gabs

Whissie

2011-11-07 // 06:00:35
Ey, what up y'all? Jag och Gabbi hänger på hostelet just nu. Mysigt. Börjar dock bli väldigt taggad på party så imorgon blir det nog utgång, varesig vi har boende eller inte, hehe.

Övrigt? Jodå, vi har varit på två visningar igår och en visning idag. Vi ville verkligen få ett av husen igår och ett idag, men vi fick inte något av dem (it suuuuucks). Jaja, bara att gå vidare. Min wingman har ju fått jobb också. Congratz till henne! Siggie och Frida har ju också jobb, så just nu känner jag mig rätt utanför i min arbetslöshet. Försöker att inte deppa ihop för det. Har lämnat lite fler CV:s idag och varit på en job fair. Nu till det mest roliga. När jag var på intervjun på Tommy Africa's och man skulle välja vilken position man söker till så sa hon jag pratade med att jag skulle passa bra som female bouncer. Det är detsamma som dörrman/vakt. HA! De vill ha några kvinnliga bouncers i år och hon tyckte jag var lång nog och såg ut att ha pondus. Fredrik, där ser du - jag är klassad som biff numera, haha! Hade varit rätt sjukt och kul om jag fick det jobbet. Får se. Har också pratat lite med Peak Performance som ska öppna en butik här i nästa vecka. De hade redan tillräckligt med retail personal, men när jag nämnde att jag var svensk och gärna hade jobbat dör tog hon glatt emot mitt CV och sa att hon skulle höra av sig om det blir en öppning.

Well, well. Nog om mig och mitt jobbprat. Tänkte ge er lite mer bilduppdatering. Som ni vet har vi hängt en hel del på Starbucks. Donken har även besökts några gånger (vad gör man inte för free wifi). Det bästa med McD är dock utsikten. Grym utsikt över hela Balckcomb-bergets alla slopes. Awesome!

Höres!

Titta vilka vi hittade på Maccas ;D

Iiiiih! :)

Free wifi(Y)

Mysigt Starbucks-deg med Gabs, Frida & Siggie :D

Tänkte bara berätta att er bild av kanadensiska fjällhus stämmer (haha!)

/Cams

Lost in translation

2011-11-07 // 05:33:22

HAHA!
Jag tycker det här är väldigt roligt. Varje gång vi ser en sådan här skylt ovan
i en trevägs-korsning så kan jag inte låta bli att nynna på The golden rule med Lonely
Island. Ni vet "it's okay, when it's in the 3-way. It's not gay, when it's in the 3-way"..

nuff said

/Camis

Första videobloggen - Göteborg till Vancouver

2011-11-07 // 03:57:46

Här har ni vår första videoblogg från resan mellan Göteborg till
Vancouver. Redigeringen är väldigt ghetto och gjord i iMovie so
be nice haha. Peace!


/Gabs

En vecka

2011-11-06 // 23:02:25
Waddup homies?! Sitter på donken och utnyttjar free wifi medan Camilla är på job fair och lämnar CVn. Håller alla tummar jag har för henne.

Sedan sist har jag gått och blivit med jobb. Visserligen som busser (diskplockare/alltiallo) men är rätt nice med tanke på att det är via Blackcomb så jag får både gratis liftkort + åka bräda till jobbet varje dag. Med andra ord - I'm happy.

Vi har även varit och kollat på tre lägenheter. Alla tre har varit nice och vi väntar på att få svar från allihop i kväll. Är supermycket folk och kollar på alla ställen så man har verkligen ingen aning hur stor chans man har. Skulle dock vara skönt att flytta ut från vårt hostel nu då vi har varit där en hel vecka.

Trots att man inte riktigt kunnat börja njuta av att vara här än, utan mest har stressat runt med CVn och liknande, så känns det som att man gillar det mer och mer för var dag som går. Då vi satt hemma i Sverige för sex månader sedan, precis hemkomna från Oz, var det svårt att tänka sig att man skulle sitta här på donken i Village nu, titta ut och se en klarblå himmel och ett snöklätt berg. Magiskt.

Hoppas alla ni där hemma har haft en trevlig helg! Vi hörs snart igen!

/Gabs



Jag och du Cams? Haha<3


Whistler is Bear Country

2011-11-05 // 16:34:59
Vet inte hur jag kunde missa att skriva om det här igår. Då jag och Camilla var på en job fair precis vid foten av Blackcomb-berget får vi plötlisgt syn på vår första vilda björn. Den stod kanske 50 meter bort vid sittliften och käkade gräs. Helt surrealistiskt. Dessutom sitter det varningsskyltar lite varstans i byn som säger att man t.ex. inte får slänga sopor i naturen och hur man ska bete sig om man träffar en björn. Med andra ord tror jag inte att det blir den sista vi ser. Galet.

/Gabbi

Björnen vi såg igår...


På Starbucks anslagstavla: "If you see a bear... act responsibly!"

På Whistlers sopptunnor...

 


Friday Night

2011-11-05 // 05:23:26
Sitter i soffan (läs: halvligger sjukt osmickrande) i sällskapsrummet på vårt hostel. Det är våran första fredag kväll här i Whistler och det "firar" vi med choklad från the vending machine, Gossip Girl och Friends.
Nu i helgen har vi några lägenhetsvisningar som vi hoppas på. Börjar gilla vårt tillfälliga hem mer och mer, men tyvärr är det inte gratis att bo här.

Vädret har varit superfint även idag med sol och klarblå himmel. Det mesta av snön ligger också kvar tack vare att det är så kallt som det är. Trots att vi har på max med värme i vårt lilla kryp in, sover vi båda två med tjocktröjor, raggsockar och filtar.

Igår lyckades jag för första gången hålla mig vaken efter 10pm. Dock tror jag inte att jag har lika tur idag då klockan bara är 9 och ögonen redan har börjat klia. Minns att jag upprepade gånger under Australien-tiden skrev att sova kan man göra när man är död... Men nu, more jetlaged then ever, börjar jag faktiskt fundera på om det kanske tilll och med är underskattat haha.

Åter igen önskar jag alla er där hemma godnatt och trevlig helg!

/Gabs

Stop being afraid of what can go wrong
and start thinking of what can go right.

Noodle Mania

2011-11-04 // 06:51:54
Många uppdateringar idag. Vi är på g med andra ord. Synd bara att Whistlers alla bostadsägare inte verkar vara det. Ska verkligen inte klaga, vi har faktiskt bara varit här i ca 3 dagar, men kan väl ganska lätt konstatera att det inte är "superlätt" att hitta boende i den här staden. Har totalt rensat alla boendehemsidor och ringt slut det mesta av vår credit till olika landlords och husägare. Men som Camilla redan konstaterat i ett tidigare inlägg så är det bara att sluta worry och be happy.

Trots att det varit superfint väder denna eftermiddag/kväll med sol och värme, så ligger den mesta snön kvar vilket är supermysigt. Gick i stort sätt från höst till vinter på en dag. Härligt.

Imorgon är det intervju, mer bostadssökande och mer nudelätande som gäller. Vår kanadensiska kompis som jobbar på vårt hostel konstaterade förrut att vi kommer få diabetes innan månaden är slut (haha).

Men nu blir det raggsockarna på, krypa ner i sängen och så ett nytt avsnitt av Vampire Diaries såklart. Godnatt till alla er där hemma!

/Gabbi



Svar på kommentarer del2

2011-11-03 // 20:19:12
Svar:

Sanna:
Tycker du kan köpa dig ett förstoringsglas istället, haha ;). Texten är fin när den
är liten (okej, den riktigta ursäkten är att vi inte riktigt vet hur man ändrar storlek, hehe).

Moster Bibbi:
Tackar! :D

Denise:
In Whistler kanske? ;) Vi befinner oss i skidorten Whistler/Blackcomb i Kanada, BC.

Farmor:
Du ska få ett matteproblem av mig. Du har en styck skidväska som är 180cm lång
och 10cm i diameter. Du har skidor och stavar som tar upp ungefär 90% av väskan.
Hur ska du då få plats med andra saker och få upp vikten till 23kg. Omöjligt, precis, haha ;)


Mornings

2011-11-03 // 19:51:23


Såhär spenderar vi våra förmiddagar. Gratis wifi på Starbucks och boendesökande.
Idag unnade vi oss till och med en scone var. Gott. (Kollar även lite bloggar, titta
där är du Frida ;D <3)

/Cams

Lite pic update

2011-11-03 // 19:38:50
Tjenare! Det rullar på här. Vi söker efter boende och jobb, vilket är väldigt utmattande. Känns som man tar små myrsteg frammåt. Men man får påminna sig själv om allt kan inte lösa sig på två dagar, Rom byggdes inte på en dag. Vi har nog mailat över 30 pers och ringt minst 15. Har varit på en visning, har en till vi kan gå på, förmodligen en visning på söndag. Vi får påminna oss själva, Hang in there...

Övrigt så har vi varit på två olika job fairs (jobbintervjuer). Spännande och skrämmande. Får veta i slutet av veckan/början av nästa vecka om vi får en second interview för jobben. Tänkte gå runt med CV:n idag också och se om vi får något napp.

Även om allting känns hopplöst ibland så får man påminna själv med Bob Marleys fina text "Don't worry, be happy. Every little thing's gonna be alright".

Cheers!


grymt vacker bussresa upp hit från Vancouver

Mysiga Creekside


Vid Creekside


Snö!!! (japp, det snöade igår)


Knarr, knarr... (myyyyys!)


Gabs utanför dörren till vårt hostel


MYS!!

/Cami



Tillbaks till skolbänken?

2011-11-02 // 21:57:50
Vi sitter nu här på Starbucks igen. Har gjort Serving it Right, ett test och det kändes precis som vi var tillbaka i skolbänken igen. Massa text att läsa och ett avslutande final exam. 35 dollar kostade det dessutom, ajaj. Men nu är vi godkända så nu blir det tillbaka till lägenhets hunt och jobbsök.

TTYL!

/Camilla

At Starbucks

2011-11-01 // 20:40:21
Har gött bakishäng med Siggie och Frida. Ja, de är bakis och vi är bara allmänt jetlaggade, haha. Vi kollar boende och bara chillar. För övrigt så är det jättemysigt här. Som en vinterdröm. Askallt är det också, brrrr!

Tänkte ni skulle få en dagens Gabbi, påtal om boende:

Gabbi: Ni vet sådana där sex-sovrum.

Sedan försöker hon släta över det hela lite fint. Såklart hon menade hus med sex sovrum, självklart, haha!
:)

Cheers!

/Camcam

In Whistler (höhö)

2011-11-01 // 05:25:41
Nu är vi äntligen framme i Whistler, BC! Hann med Greyhound-bussen med cirkus en minut då det tog lite längre tid att ordna med SIN-nummer, telefonnummer och bankkonton än vad vi väntat oss. Men hann gjorde vi, och kl 17.00 rullade vi in i Whistler Creek och möttes av Signe och Frida!

Nu har vi tagit oss till vårt hostel (läs: åkt taxi upp för ett berg), packat upp lite smått och chillat i tv-loungen.

Imorgon blir det hardcore bostadsletande och sightseeing i byn. Om vi hittar ner från berget det vill säga...

Godnatt!

/Gabbi