Måndag eller?

2012-01-31 // 08:15:15
Tjenixen! Eftersom Gabbi har blivit sämst på att blogga.. host host.. så är det jag som slår på tangenterna igen. Under tiden som jag drog in cash igår så hann Gabbi och Frida shredda på berget. Fredag den 13:e bestämde sig dessutom för att vara lite givmild såhär i efterhand och slängde in en liten bonus. En bruten handled. Så efter ex antal timmar spenderade på health clinic kom Frida hem med en gipsad arm. Som om ett avslitet korsband inte vore nog liksom. Så går det när man försöker göra 720 och backflip samtidigt, hehe..

Tänkte sammanfatta vår dag idag med ski bum poäng. All cred till Fia och Lotta, kolla in deras blogg här. Snor/lånar deras koncept bara för idag:

Plus:
- Börjar dagen med att kolla forecasten (via dashborden på mac:en så det kanske borde vara på minus, men jaja)
- Gå runt i Creekside och till och med äta frukost/lunch iförda skidkläder
- Sno med sådana små förpackningar med jordnötssmör och sylt
- Åka skidor/snowboard - bland granar!
- Hänga på Roundhouse utan att köpa något
- Klaga på att det är för lite POW POW och isigt
- Handla nudlar
- Kolla snowboardfilmer

Minus:
- Äta brunch på Southside Diner... och sedan enas om att vi borde bli stammisar där
- Vara uppe i backen efter klockan tolv
- Att konstatera att det är första gången vi är inne på Roundhouse utan att köpa något
- Att åka ner efter fem åk för att man är bakis (just det Gabbi!)
- Handla andra dyra saker såsom köttfärs, massa grönsaker och cola
- Att vara sjukt nöjd för att det blev fler punkter på pluslistan än minuslistan

Japp. Gabbi har lovat att slaska upp lite bilder här på bloggen. Tror min hint i början av inlägget tog skruv. Imorgon ska jobba, men det känns helt ok eftersom det ska regna ändå. I slutet av veckan väntas fler bluebird dagar vilket välkomnas varmt.

så tjena hare!

/Camcam

Sunday

2012-01-29 // 18:47:40
Nu ska jag gå till jobbet om 2 min. Innan dess tänkte jag bara uppdatera och säga att jag är sjukt nöjd med min nya jacka och mina nya goggles som jag införskaffat. Dyrt, men så värt. Nu blir det nudlar resten av månaden, hehe..


/Cams

Australia Day

2012-01-27 // 07:16:01
Happy Australia Day folks! Firar aussiedagen med att lägga upp lite bilder från förra årets Aussie Day som spenderades på Manly och Shelley beach med bbq och gött häng, följt av ännu en grym kväll på Shorey. Time flies. Är rätt nöjd med var vi befinner oss nu med.

Gabbi har jobbat dagen till ära (alla aussies på hennes jobb fick självklart ledigt) och jag har glidit i pudret på berget med Elin och Frida, som äntligen fått sin knee brace och som gjorde sin andra premiär idag. Yay! Kul vare, såg folk med aussie flaggor som capes, folk i kängurudräkter, folk med uppblåsbara kängurur osv. Elin hade till och med sett någon i bikini tydligen. Kallt?

Annars, så är min fot är fortfarande svullen och lite lätt blålila, men jag har investerat i en elastic ancle support som ger den stöd, så there's no stoppin me right now, hehe.

Eftersom vi var rutinerade och firade Australia Day igår, så tar vi det alla lugnt idag. Rätt gött det med.

Tjena, hare!






/Cams

Stukad fot, shopping, jobbeli-jobb och tacomys!

2012-01-23 // 04:56:52
Tjenixen! Cams här igen, tänkte uppdatera er läsare lite. Sedan jag slängde ihop ett blogginlägg senast (onsdags?) så har Frida, Sigge, Elin och jag varit på en dagstur i Vancouver. Mestadels av tiden spenderades i Metropolis/Metrotown, vilket är ett gigantiskt shoppingcenter. Åkte hem sjukt nöjda, med massvis med kassar och konton som var mycket tommare. Inga skibum-poäng där inte, hehe.
Sedan har jag lyckats stuka min fot också. Väldigt bra, speciellt när alla verkar ha haft, jag citerar "bästa dagen hittills!!!!". Hej bittertjej_91..  Högra foten är svullen och äcklig, till och med såhär två dagar efter. Mina roomies konstaterade att "ajdå det där kan ju inte vara normalt". No shit. Jaja, tur att jag vet hur man tejpar skiten efter att ha spelat innebandy i många år.
Gabbi har jobbat en masé. Jobbeli-jobb-jobb. Det är hon som får vår lilla familj att gå runt ekonomiskt (hehe I wish..).
I fredag var det Moe's. Kul, kul, kul. Igår så var vi tacomys i Upper Village. Mycket trevligt, och alltid sjukt uppskattat med Tacos.
Idag så har Gabbi jobbat, som vanligt, och vi andra har degat. Jag har skypat med Sverige och sedan tagit en powder-promenad (för åkning är ju överskattat... eller??? buhu...) med Frida. Nu är det utgång i snökaoset som gäller. Jag och Frida vill till Longhorn, Gabbi och Elin vill till Moe Joe's. Decisions, decisions.

Cheers!



Elin och (lite) shoppingpåsar...


Klas fixar Tacos galant


söt och väldigt snöig Frida

/Cams

Tjabba-tjena-hallå!

2012-01-19 // 03:04:18
Hallå alla glada! Tänkte uppdatera lite om senast. Först och främst kan jag väl börja med att skriva att bara en av oss lyckades överleva fredag den 13:e. I sedvanlig (o)tur åkte Gabs på halsfluss. Så en lyckad otursdag med andra ord. Men nu är hon uppe och går igen, efter hardcore painkillers och kåvepenin.

Förra veckan jobbade jag enbart två dagar, vilket resulterade i massvis med skidåkning och lite för mycket utgång för min del. Eller massvis med skidåkning var väl kanske lite att ta i, en hel del skidåkning stämmer nog in bättre. Sigge och jag är inte de seriösaste skibumsen eller...? Haha. Standarden är ju mycket-mycket lift, lite åkning och många timmar spenderade på Glacier Creek eller Roundhouse. Yeah, yeah. Riktigt bra vecka var det i alla fall.

Ska bli bättre uppdatering, lovar't. Tänkte slänga upp ett bildregn från senaste veckorna. Ikväll blir det nog utgång till Bills (som vanligt) och imorgon bär det av till Vancouver för att spendera lite para. Sweeeeeet!

Hare!



/Cams

Shit skiers say

2012-01-18 // 20:22:21

HAHA!

"Fucking snowboarders..."

/Cams

Halsfluss

2012-01-15 // 20:37:35
Jahopp då var vi här igen. För er som inte vet så är jag en av dem som får halsfluss sådär fem gånger om året. Känns som att läkarna konstaterar varje gång jag är där och får penicillin att "ja om du får det en gång till får vi nog operera bort dem", men så blir det inget med det...

Var en av våra rumskompisar som fick halsfluss för ungefär en vecka sedan och ända sedan dess har jag väl vetat att det bara var en tidsfråga innan jag med skulle få det. Dock förstår jag inte varför jag alltid måste få halsfluss x1000? Medan hon knappt fick feber får jag istället 39,5 grader vilket resulterar i att jag inte kan stå upp i mer än en minut utan att det känns som jag ska svimma, jag kan inte äta och ja, jag kan egentligen inte göra någonting utan att bara ligga här.

Har haft halsfluss i Sverige, Australien, Thailand och nu också i Kanada. Kanske något att ha med på CVt haha. Så nu ligger jag här, tuggar kex, dricker cola ur sugrör och knaprar en alldeles massa för mycket piller - tack och lov för serierna och filmerna på datorn.

Hoppas ni andra njuter av pudret, det ska komma ca 40- 90 cm i mitten av veckan! Längtar.

/Gabbi




Tidsoptimist

2012-01-15 // 18:49:55
Jadå. Påbörjade ett blogginlägg, fick lite bråttom till jobbet nu. Publicerar det ikväll. Så länge får ni en bild från Peak2Peak-liften från en härlig dag i förra veckan. Cheers mates!


/Cams

Fredagen den 13onde

2012-01-14 // 04:07:44
Tjena tjabba hallå. Vårt staff party var epic och jag hade hur kul som helst. Tog x antal dagar att repa sig efter det dock och jag och några få andra jobbade dagen efter haha. Men det var bara roligt att se hur alla tog sig genom den dagen.

Idag blev det aprés på Merlins med min arbetskompis Malo och de svenska killarna bjöd på en massa dans uppe på surf boarden. Extremt trevligt. Imorgon jobbar jag min sista dag den här veckan innan jag har ledigt i tre hela dagar (!) - HALELUJAH!

Nu ska de andra flickorna ut i byn och vi får se om jag orkar hänga på med tanke på att jag faktiskt börjar 7 imorgon...

Ha en fin kväll alla ni andra!

/Gabbi

Mm jag älskar mitt liv ganska mycket nu...


Magiskt

2012-01-13 // 07:14:40

Bild från glaciären vid Blackcomb. Helt okej blåfågel-dag!

/Cams

There's no stopping us right now

2012-01-13 // 04:40:00
 
Bästa taggningslåten just nu! Har haft den på huvudet i flera dagar, men inte vetat
vad den heter. Sjukt nöjd när jag äntligen hittade den för några dagar sedan.

Enjoy! Avnjutes bäst med gott sällskap och alkoholhaltiga drycker, hehe..
 

/Cams
 
 

10-01-2012

2012-01-11 // 02:31:11

Hej alla läsare! Idag var första dagen jag åkte som vanligt efter att ha skadat ryggen och det gick verkligen bättre än förväntat! Som bilderna nedan visar valde jag verkligen rätt dag att börja åka igen då det var blå himmel, strålande sol och jag var ledig från jobbet! Vi tog oss dessutom upp till glaciären på Blackcomb och fick ett helt otrligt åk efter att ha hikat en liten bit uppåt. Lite senare käkade vi lunch på Rendevouz och det blev grekisk lamb souvlaki. Ikväll blir det staff party för mig på Dusty's med GC så nu ska jag snart börja göra mig redo. U n d e r b a r  d a g!


/Gabbi



Swedish twins

2012-01-08 // 21:11:54

HAHA!
Klockren reklam för NHL som gick för några år sedan på tv i USA.
och här i Canada. Min kusin Alexander visade den för mig i somras, känns
ännu mer aktuell nu när man befinner sig i Sedin-brödernas land :).
Dags att gå på en Canucks match snart!

/Cams

VM-GULD!

2012-01-06 // 18:53:27
Igårkväll begav vi oss tillsammans med cirka 30 andra svenskar till baren Cinnamon Bear för att titta på jvm-finalen mellan Sverige och Ryssland. Stämningen var på topp, jugsen prydde varje bord och hejarramsorna användes flitigt.

Sådär 10.09 min in i förlängningen kom äntligen målet vi alla suttit och väntat på och glädjen bland oss svenskar var ett faktum! GULD TILL SVERIGE!!

Kvällen avslutade jag och Camilla tillsammans med några vänner med kaffe på Starbucks och sedan begav vi oss hemåt för nya VD. B r a dag!

Idag har det kommit en massa ny snö, jag ska njuta av mina sista lediga dag innan det blir en herrans massa jobb igen och så ska jag se hur lilla ryggen mår av att åka lite bräda igen. Håller tummarna!

/Gabbi

Edit: Hejhej! Camilla här, tänkte bara lägga till att stämningen var topp igår plus att vi var typ 60 svenskar, haha. Ni skulle hört hejandet. Andra sidan är ni klara blandades med pepp. Och när målet kom, precis som Gabbi skrev, så visste glädjen inga gränser. Nationalsången sjöngs och efter det kom låtar av Veronica Maggio, Markoolio och GES. Värt, haha.




Hej och hå

2012-01-05 // 08:22:12
Jobb, jobb och åter jobb. Gör min fjärde jobbdag imorgon för den här veckan. Skulle ha varit ledig, men icke sa nicke - blev ombedd att jobba imorgon också. Får tänka på cashen, även om det känns surt för jag ville verkligen gå ut ikväll. Gabs är just nu och untzar på Local's night på Bills. Yeah, yeah..

Hur som helst så spelas Junior VM i hockey här i Kanada just nu. Det hoppas jag ni alla har koll på. Igår vann Sverige över Finland i semifinalen, efter sudden och straffar. Sjukt spännande. Satt och tittade via livestream från TSN. Så imorgon väntar final mot Ryssland. Patrioter som vi är planerar vi att öla och titta på matchen på någon pub/restaurang. Ansiktsfärg hade varit något, haha.

Nää, nu ska jag och lägga mig om jag ska lyckas masa mig upp imorgon när alarmet ringer vid sju..

Cheers!


/Cams

Happy New Year

2012-01-03 // 03:00:02
Då var det helt plötsligt 2012... G a l e t vad tiden går fort. Hela min föregående vecka bestod av jobb, jobb, jobb, mera jobb och jobb. Samt ett redigt stort nyårsfirande såklart! Helt otroligt hur mycket jag älskar att jobba på GC. Har så sjukt roligt varje skift och det händer något spännande varje dag. Förra onsdagen satte tex restaurangen försäljningsrekord vilket var helt otroligt. Folk satt och åt på golvet och vi sprang runt som galningar. Men roligt var det. Alla är så trevliga (förrutom de fyra småfulla killarna som kallade mig the freaking cheerleader of bussing haha) och vårt GC crew är oslagbart! Dessutom är det staff party nästa vecka woho!

Nyårsafton var förövrigt riktigt nice. Jobbade hela dagen och sedan när jag kom hem blev det, precis som Camilla skrev, dundermiddag med tjejerna och killarna. Känns bra att äta lite kött och få i sig lite välbehövligt protein haha.

Den här veckan blir det tre dagar jobb och nästa blir det hela fem dagar igen då det är alldeles för många på jobbet som ramlat och skadat sig och inte kan ta sig till dit. Det är allt från brutna handleder till dislocated shoulders och ryggskador. Kan med glädje berätta att min egna rygg i alla fall är på bättringsvägen. Kan förhoppningsvis åka lite i slutet av veckan. Är så glad att jag jobbar för blackcomb så att jag får vara uppe på berget varje dag och åka både dit och hem!

Simma lungt!

/G


2011 is so last year

2012-01-02 // 06:03:54

Hej bloggisen!
Både jag och Gabbi har jobbat mycket nu i veckan,
då det varit superbusy här i Whistler. Hur som helst så vill jag önska
alla er läsare gott nytt år! Hoppas ni hade en bra nyårskväll.
Vår var riktigt bra. Lyckades laga till en riktig lyxmiddag i vårt kök.
Klyfpotatis med rotfrukter och morot i ugn, stekt kött, två olika såser,
sallad och bröd till det. Mums. Sedan bar det av till en hemmafest
knökad med svenskar. Trevligt. Så där stod vi ute i snön och räknade
ner till tolvslaget, nio timmar efter Sverige och sjutton timmar efter
Australien. Mäktigt.

Idag mår jag som jag förtjänar. Baksmällan från helvetet sitter som
den ska. Börjar vakna till liv nu på kvällen, och då det är det snart dags
att sova igen. Mobilen är borttappad och ändå återfunnen.

Yeah, yeah - nu ska jag avsluta detta lite lätt förrvirrade blogginlägg.
Må 2012 bli lika awesome som 2011.

Cheers!

/Cams