Jetlag?

2011-10-31 // 08:18:53
Jag är medveten om att jag brukar få grymt med jetleg när jag reser långt. Det var samma sak till Kina, Sydafrika och Australien. Men det här tar ju nästan priset...

Efter att ha kommit tillbaka till rummet och slappat ett tag bestämde vi oss för att ta en kort power nap. Jag lägger mig 17.00 och sätter alarmet på 18.30 för att inte sova för länge.

Plötsligt vaknar jag av ett högt ljud när Camilla tappar något i golvet. Min första tanke är gud vad tidigt det blir mörkt här. Eller...? Letar febrilt i mörkret efter mobilen jag lagt på sängbordet men hittar den inte. Finner den senare nere vid mina fötter och blir smått förvånad då klockan står på så mycket som 23.45!! Med andra ord lyckades jag på något sätt stänga av väckaren mitt i min jetlag-koma och somna om igen utan att ens öppna ögonen...

Nu gäller det att hålla sig vaken så länge som möjligt och någonting säger mig att det inte kommer bli särskilt svårt att gå upp tidigt imorgon (smart Gabriella). Får nog bli att kolla på en film helt enkelt.

Godnatt till alla er där hemma!

/Gabs

Dagens citat

2011-10-31 // 00:25:33
På rummet i Vancouver:

Gabbi: Är det här en låda?
Camilla: Nej, det är lampa...
*Awkward silence*

jetlagged del 1, haha..

Ett litet tillägg

2011-10-30 // 23:17:29
Numera hittar ni vår tid och vårt väder i menyn till vänster under infon om bloggen. Vi ligger åtta timmar bakom Suecia. Gött!

ute på streetwalk downtown Vancouver

/Cams & Gabs

Cause we're in Ca-Ca-Canada!

2011-10-30 // 20:35:10
Hej alla glada! Klockan är lite över åtta hos er, men bara lite över tolv här. Är man efter så är man, haha! Jaja, tänkte jag skulle dra en recap av våra senaste 30 timmar. Vi började på Landvetter. Efter att ha sagt hejdå (<3!), checkat in allt bagage och satt oss tillrätta med god fika på Espresso house kändes livet rätt gött. Sedan bar det av till Paris. Med bara 1timma och 10 min innan nästa flight visste vi att vi skulle få stressa lite. Men allting gick väldigt smooth och vi hann med med planet med goda marginaler.

Sedan började det dock gå utför. Planet från Paris till Montreal lyfte en timma sent för vi väntade på andra passagerare... suck! Försökte att inte tänka på det under flygresan, utan bara äta, sova och ta det lugnt. Väl framme i Montreal så landar vi en timma och en kvart efter den utsatta tiden, vilket gjorde att vårt 2 och en halv timmas stopp halverades. När vi äntligen hade fått vårt visum, fått tag i baggaget som behövde checkas in igen och kommit bort till Air Canadas desk så var det bara en kvart kvar till planet skulle lyfta. Med andra ord KÖRT! Air Canadas personal var ovanligt otrevlig och hänvisade oss till Air France.

Just i den stunden kändes livet rätt surt, trötta och släppandes på allt baggage kändes det väldigt lockade att bara lägga sig ner i fosterställning och skita i allt annat. Haha, men vi tog det lugnt, gick upp till Air Frances desk och förklarade allting. De var superschyssta. Fick låna telefon och ringa hostelet för att cancellera en natt. De bokade in oss på Sheraton hotel, och betalade middagen och frukosten. Sweet! Fick ett gigantiskt rum med varsinn dubbelsäng(!). Hur gött liksom! Efter vi hade ätit våra lyxsallader gick vi och la oss.

Idag gick vi upp tidigt och tog oss till flygplatsen. Flög sedan till Vancouver. På planet visade de intervju och live footage med Coldplay, och sedan the Holiday. Värt! Väl framme i Vancouver kunde hämta ut all vår packning och ta en taxi till hostelet. Just nu sitter vi här, med våra datorer och gratis wifi(Y). Gabbi mailar boenden och jag uppdaterar här på blogge. Ska powernapa snart och käka något. Ta en promenad i Vancouver sedan också.

Imorgon bär det av till Whistler, efter några småärenden här i Van. Vi höres! Ha det bra alla ni där hemma och var ni nu än befinner er ;D




fransk måltid (ost, bröd och vin såklart!)







/Camcam

Random Bastards

2011-10-28 // 23:20:22

Det var denna film de visade när vi var på snöpepp på Parken.
Grym är den! Se den helt enkelt..

/Cams & Gabs



Packa pappas kappsäck

2011-10-28 // 22:23:11
Tjenare! Vid nio ikväll stod äntligen all packning vid dörren. Har småpackat och fixat olika saker hela dagen. Var så nöjd med mig själv för allting jag ville ha med mig gick i min väska. Jättenöjd ända tills jag vägde den... 28kg... fasen då. Då vart det bara att banta bort 5kg. Lyckades med det och nu står min stora väska plus skidväskan och väntar på att få resa.

Har precis som Gabs spenderat denna sista fredag med att mysa med familjen. Lunchade med pappa och broder på Mikado idag. Mums. Sushi och thaibuffé är det bästa.

Yeah, yeah. Imorgon bär det av. Galet. Syyyyyyyns!

packning in progress

gigantisk väska - 23,3kg plus skidbag 13kg..

/Camillaj

Imorgon smäller det!

2011-10-28 // 20:58:17
Då mina kära vänner är det bara en liten natts sömn kvar innan jag och Cams sätter oss på planet som tar oss till Vancouver. Planen är att stanna där tills på måndag för att ordna med SIN, mobilnummer och bankkonton. Men på måndag eftermiddag blir det ett kärt återseende (haha) med Greyhound då vi sätter oss på bussen till Whistler.

Med andra ord är nu väskorna packade (eller Camilla?), iPoden fylld med ny musik och ett sista fredagsmys med familjen väntar. Förhoppningsvis blir det ytterliggare en uppdatering imorgon innan vi drar, men om inte, ha det underbart i Sverige alla ni andra och önska oss lycka till (we're gonna need it).

/Gabs

Surfer's Paradise 2011


Svar på kommentar(er)

2011-10-26 // 09:05:39

Två nya kommentarer har trillat in, tänkte besvara dem..

Karin: Headern är gjord i Adobe Photoshop CS5 till Mac.

Sara: Tackar, tackar! Det hoppas jag med, haha. Vi ska
göra vårt bästa för att den alltid ska vara läsvärd.

/Camcam

Lingo

2011-10-25 // 19:50:10
&
Hittade en asskön lista, och alltså det fanns ju huuuuur många ord som helst. Haha! Valde ut några godbitar så enjoy! ;)

ASSPASS
When you fall on your ass but going so fast that you pass people on your ass -he pulled the old ''asspass'' on me, and flew right by!

CHILLAX
It means chillout and relax.

DEATH COOKIE
A big snowball in the middle of a run frozen to the ground

FLY-SWATTER
When you catch an edge and fall forward, slapping the ground very quickly and rapidly, often results in a 'whiplash' feeling.

FRESHIES
The morning powder before other boarders or skiers have hit the slopes. USAGE: After realizing that you and your friends are the first people off the lift, "Woah, major freshies dude."

FUDGED
To mess up something badly...(i.e. You fudged that jib dorkmo!)

GAFFER
Skier or "tourist in the way with no business on the mountian". `nuff said...

GROOMER
Another word for piste. e.g. "He cruised the groomers all day."
gt;
JIB
The act of riding on something other than snow, i.e. rails, trees, garbage cans, logs. (by Jason Dow)

Nu blir det att återgå till packning och putsande av CV. Ska ta och ringa Gabbi nu också. Cya!

/Cams

Puder-puder-puder

2011-10-24 // 23:39:55
Taggar inför puder. Ska sova nu. Var bara tvungen att logga in. Känslan. Nu är det snart nära. Iiiiiih!! :D Tänkte ge er lite sköna uttryck imorgon så ni kan lära er ski/snowboard-lingot.

Cheers mate!

/Camcam

5 Dagar Kvar...

2011-10-24 // 17:09:12
Hej alla glada människor! Tänkte inviga den här helt awesome bloggen med Whistler Blackcombs Season Kick Off Video för 2011/2012. Är medveten om att de endast åker skidor i videon (...) men den innehåller sjukt fina bilder av berget och man blir ju så pudersugen att det inte är klokt!

/Gabbi



Wohoo!

2011-10-24 // 00:21:44
Godmorgon höll jag på att skriva, godnatt känns lite mer passande haha! Borde sovit för längesedan men men. Har fixat denna bloggisen. Är supernöjd nu. Känns som en fin start på vår resa.

IMORGON ÄR DET BARA 5 DAGAR KVAR!

Spännande. Imorgon ska vi också boka hostel. Efter att vi har vikariet hela dagen punkt punkt

:D

/Camcam

Välkommen till min nya blogg!

2011-10-23 // 17:09:25